Activiteit

Jouw huis gaat (een keer) van het gas af, wat moet je weten? Kijk mee!

woensdag 25 november 2020 , 20:00 - 21:00 uur

Aardgas gaat de komende jaren geleidelijk verdwijnen uit onze huizen. Gas verwarmt nu meestal nog onze kamers, het water uit de douche en we koken erop! Maar aardgas is slecht voor mens en dier en dus moeten we overschakelen op schone energie: denk aan zon, water, wind. Dat is namelijk wel goed voor onze aarde! Er gaat dus het nodige veranderen bij jou thuis. Maar hoe anders, en wanneer?! Eigenlijk weet niemand dat nog precies.


De gemeente, bedrijven, woningcorporaties en andere partijen zijn nu aan het onderzoeken wat de bron van die ‘schone energie’ moet worden. Ofwel: als we geen warmte meer uit aardgas halen waar komt het dan vandaan? Misschien vanuit de grond of van de zon….


Het is belangrijk dat jij daar als bewoner meedenkt. Want verandering brengt soms ook hoge kosten met zich mee. En jij wil straks toch niet plots veel meer geld gaan betalen?

Het is daarom belangrijk dat jij als bewoner snapt wat er straks achter jouw voordeur kan gaan veranderen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Laat je als bewoner van Moerwijk informeren over de verschillende opties van schone energie die er zijn om straks je huis te verwarmen. Want als je geïnformeerd bent kan je meepraten en wordt de overstap op schone energie een eerlijke deal, ook voor jou als huurder of woningeigenaar!

Moerwijk-Oost gaat mogelijk als een van de eerste wijken uit Den Haag over op schone energie, ergens in de komende tien jaar. Om bewoners te betrekken bij deze verandering is buurtteam Energierijk Moerwijk gevormd. Dit is een groep enthousiaste bewoners uit Moerwijk. Samen met stichting Duurzaam Den Haag en deskundigen maken zij een voorstel voor een aardgasvrije en groene buurt mét de ideeën, eisen en wensen van de bewoners. Om dit voorstel voor een wijkenergieplan te kunnen maken is een eerste verkennend onderzoek gedaan naar schone energie in Moerwijk-Oost.

De antwoorden uit dit onderzoek worden woensdag 25 november toegelicht tijdens een online-bijeenkomst van 20.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst hoor je onder andere:

-    hoeveel energie onze huizen in Moerwijk-Oost verbruiken;
-    welke schone energiebronnen onze huizen kunnen verwarmen;
-    en of deze schone energie uit de wijk zelf kan komen.

Wees geïnformeerd over de grote verandering die eraan zit te komen. Zo ben je voorbereid, kan je meepraten en sta je straks niet voor verrassingen. Meld je aan voor de online-bijeenkomst. Dit kan per mail bij Lennart van der Linde via lennart@duurzaamdenhaag.nl Je krijgt dan voor 25 november de Zoom-link voor de bijeenkomst toegestuurd.

Zie voor meer informatie over het verkennende onderzoek: https://duurzaamdenhaag.nl/dit-zijn-we/blog/drie-buurtteams-brengen-duurzame-warmtebronnen-in-beeld

Ook horen we graag van jou welke vragen je in een vervolgonderzoek graag beantwoord ziet, zoals bijvoorbeeld: wat is de goedkoopste oplossing voor bewoners, of welke optie geeft de minste overlast? Dit soort vragen stellen we ook in een vragenlijst die bewoners van Moerwijk de komende weken kunnen invullen. Vul jij de vragenlijst hier in? Dat duurt zo'n 5 minuten. 

Buurtteam Energierijk Moerwijk zet zich in voor een mooie, schone en groene buurt. Zodat het voor onze kinderen en kleinkinderen straks ook nog fijn wonen is hier! Doe je mee?! Meer informatie over het buurtteam: https://duurzaamdenhaag.nl/activiteiten/nieuwe-energie-en-groen/moerwijk-oost

Locatie
Online, via Zoom
Kosten
Gratis

Illustration
 
Deel dit: