Locatie

Buurttuin Moerwijk

Guntersteinweg 14, Den Haag

Speeltuin , Activiteitenruimte , Ontmoetingscentrum, Spirituele ruimte , Buitenruimte , Buurt, Buurthuis, Innovatieve plek, Vereniging / sociëteit, Buurtmoestuin, Broedplaats

Buurttuin Moerwijk is een fijne groene plek aan de Guntersteinweg 14 in Den Haag. Een groene oase in Moerwijk. Er is een moestuin, een terras, een vuurplaats en een mooie druiven-pergola. Twee kleine groentekassen mèt watergeefsysteem. Er is een blokhut met zitplekken, een keukentje en een toilet. De buurttuin heeft als doel een ontmoetingsplek te zijn voor de mensen in de buurt. Daarnaast zijn gezonde groenten en kruiden, en leren over de natuur, van belang.

Wat kun je doen bij Buurttuin Moerwijk?

Je kunt er gewoon binnenlopen, rondkijken en in de zon zitten. Je kunt er tuinieren: de zon op je rug, lekker buiten, samen met buurtgenoten. En dan iets van de oogst mee naar huis nemen. Je kunt een keertje helpen bij een van de grotere klussen: aanleg van een aardbeienheuvel of een bloementuin aanleggen. Af en toe wordt een feestje georganiseerd, waar je je buurtgenoten kunt ontmoeten, of zelf kunt helpen organiseren. Net wat je wilt.

Wanneer?

Binnenlopen, rondkijken en lekker in het groen zitten kan altijd als het hek open is. Tuinieren kan als een van de buurttuinders aanwezig is (en dat is bijna altijd zo). Elke zaterdag van 10 tot 14 u is er een samenwerkdag – je kunt je aansluiten, je handen uit de mouwen steken, en dan delen in de oogst van de dag. Wij zorgen voor koffie, thee en limonade, neem zelf je lunch mee. Het hele jaar rond is er wel wat te doen. Je hoeft geen kennis of ervaring te hebben, er is altijd wel iemand die je op weg kan helpen.

Wie organiseert dat?

De tuin wordt officieel beheerd door Stichting Buurttuin Moerwijk. Op de tuin kom je meestal wel buurttuinder Michel (op de foto rechts) tegen, en regelmatig ook Jaap (links). Zij zijn al jaren de drijvende krachten van de buurttuin, vormen samen met Peter het bestuur.

Ze kunnen altijd helpende handen gebruiken in de tuin, en hebben thee en koffie op voorraad voor vrijwilligers en bezoekers.

Je bent van harte welkom!

Waar is deze locatie?
Deel dit: