Locatie

HWW Zorg Moerwijk / Woonzorgcentrum Moerwijk

Twickelstraat 120, Den Haag

Zorginstelling

Woonzorgcentrum Moerwijk ligt in de rustige gelijknamige woonwijk Moerwijk (stadsdeel Escamp). Het huis is vriendelijk, uitnodigend en open. De bewoners wonen op zichzelf in hun eigen appartement, maar krijgen de zorg en hulp die ze nodig hebben. Op afdeling Twickel bieden we extra ondersteuning voor bewoners die vergeetachtig zijn. Ook hebben we met het Hofje van Weldam ook een speciale afdeling voor mensen met dementie.

Samen zoeken naar de beste zorginvulling
De kwaliteit van leven, wonen en de zorg die onze klanten nodig hebben vormen het uitgangspunt in ons werk. Samen met de familie proberen wij de behandeling, zorg en ondersteuning te geven die aansluit bij de persoonlijke wensen van onze cliënten. Samen kijken we naar de zorgbehoefte en wat er aan zorg mogelijk is binnen de indicatie. Voor ons is het belangrijk dat onze cliënten zich gewaardeerd voelen. We houden dan ook zoveel mogelijk rekening met hun ritme, wensen en stimuleren eigen regie. Als er meer zorg nodig is, regelen wij de indicatieaanvraag. We doen vanzelfsprekend ons uiterste best om privacy te beschermen en respectvol met elkaar om te gaan. Andersom vragen we dat ook van cliënten en familie.

Wonen in Moerwijk
Als u een WLZ-indicatie van 4 of hoger heeft, kunt u bij ons komen wonen. Onze bewoners hebben een eigen appartement. Ze krijgen in Moerwijk de zorg en hulp die zij nodig hebben: van de gebruikelijke zorg tot intensievere zorg en begeleiding. U kunt daarnaast meedoen aan diverse activiteiten. U hoeft zich dus geen dag te vervelen!

Kort verblijf in Moerwijk
Het is mogelijk om een aantal weken bij ons te verblijven, bijvoorbeeld wanneer tijdelijk meer hulp nodig is. Hier is wel een indicatie voor nodig.

Ook bewoners uit de wijk kunnen tegen vergoeding gebruik maken van de maaltijdvoorziening en de activiteiten in ons huis.

Hofje van Weldam
Als door dementie verpleeghuiszorg nodig is, dan is het mogelijk om in het Hofje van Weldam te komen wonen. Hier wonen maximaal 15 mensen bij elkaar. Zij krijgen de hulp en begeleiding die ze nodig hebben. Het Hofje van Weldam is een gesloten afdeling, waar een BOPZ-indicatie voor nodig is. Er hangt altijd een prettige en gemoedelijke sfeer. Elke bewoner heeft een eenpersoonskamer met eigen badkamer, en mag zijn eigen spullen meenemen. Een bijzonder concept is het Snoezelhofje; waar prikkels met behulp van kleuren en geuren worden gestimuleerd of gedempt, afhankelijk van de gemoedstoestand van de bewoner. Bijvoorbeeld als iemand teveel in zichzelf is gekeerd of als iemand juist tot rust en zichzelf moet komen.

Behandeling: binnen het Hofje van Weldam is een team van behandelaars werkzaam waaronder een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, geestelijk verzorger en een maatschappelijk werker.

Aanvraag
Wilt u of uw familielid bij ons komen wonen? Bel (070) 379 50 00. U kunt altijd zelf uw voorkeur aangeven voor (kort- of langdurende) opname in Woonzorgcentrum Moerwijk. Ook uw huisarts of de behandelend arts in het ziekenhuis kan een aanvraag voor u doen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De wijkverpleegkundige (bijvoorbeeld die van HWW zorg) is degene die beoordeelt of u in aanmerking komt voor zorg en wat het beste bij u past. Ook bepaalt de wijkverpleegkundige de indicatie.

Meer weten?
Heeft u belangstelling voor Woonzorgcentrum Moerwijk en wilt u een kijkje bij ons nemen? U kunt ons gerust bellen. Of kom langs bij de receptie om een afspraak te maken voor een rondleiding. Wij kunnen ook helpen bij het aanvragen van de juiste indicatie voor dat wat wij u kunnen bieden. Wilt u, of uw familielid bij ons komen wonen, neem dan contact op met HWW zorg (070) 379 50 00.

Illustration
 
Waar is deze locatie?
Deel dit: