organisatie

De Pit van Moerwijk

Non-profit, Netwerkorganisatie, Zorginstelling, Onderwijsinstellling, Vereniging / club, Informele groep

De Pit van Moerwijk is dé plek in Moerwijk Zuid waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en samenkomen, waar vrijwilligers en ondernemers de ruimte krijgen om activiteiten en projecten uit te voeren. En dat allemaal in samenwerking met, van, door en naast elkaar.


“We zijn een multifunctioneel centrum voor maar vooral van en door de buurt.” Aldus Henny van der Most “In De Pit van Moerwijk kunnen bewoners van Moerwijk Zuid samenkomen, workshops volgen en hun eigen initiatieven ontplooien. Er zit heel veel kracht en creativiteit in de wijk, de wijk verdient een plek om hier uiting aan te geven. We faciliteren initiatiefrijke bewoners hun dromen te starten, we organiseren samen met de buurt activiteiten en zorgen samen met onze buurtvrijwilligers voor de kwetsbare bewoners in de buurt ”


Moerwijk is ook een wijk waar veel mensen problemen hebben, ook hiervoor hebben we een plekje ingericht. Moerwijkers die het even niet alleen aankunnen, vragen hebben over invullen van formulieren, administratie of schulden kunnen terecht bij de Pitstop waar ze direct geholpen kunnen worden of bij complexere problemen warm doorgeleid naar de juiste hulpverleningsorganisatie.


“Maar ook de oma die hulp nodig heeft bij het maken en ophangen van de gordijnen of de alleenstaande ouder die extra handjes nodig heeft om de kinderkamer op te knappen, schieten te hulp” zegt Nathalie Philipsen. “En als het nodig is laten we ook de hond uit.”


Samen bundelen we onze krachten, Samen vormen we “de Pit van Moerwijk” Samen laten we zien hoe het is om met gebundelde krachten het tij te keren . Samen laten we zien hoe creatief, initiatiefvol en krachtig deze wijk is.


De Pit : De kracht van Moerwijk


De Pit:  De groei van Moerwijk


De Pit:  De kern van Moerwijk


Moerwijk als bruisend middelpunt in de stad. “Wat is het geheim van deze wijk?.   Heel veel Tamira, Jan, Ineke en Ahmed; “samen  delen, leren, genieten en bouwen. Samen hebben we meer te makken.”

Deel dit: