organisatie

Participatie Keuken

Non-profit, Onderneming

De Participatie Keuken helpt de kwetsbaren in Den Haag via gezonde maaltijden om zich weer (sociaal) gezond, gezien en gewaardeerd te voelen.


Wij geloven dat ieder mens waardevol is. En dat we sociale armoede verminderen als we verbinding en eigenwaarde laten toenemen. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee mensen meer regie kunnen geven over hun eigen leven.


Centraal in onze aanpak staan (gezonde) voeding en participeren, omdat wij van mening zijn dat gezonde voeding en van toegevoegde waarde willen zijn in de maatschappij, behoren tot de basisbehoeften van de mens.


 
Wat bieden wij
Met behulp van onze dienstverlening willen wij direct hulp bieden daar waar de vraag/nood het grootst is en van daaruit werken wij aan duurzame gedragsverandering.


Wij willen de sociale weerbaarheid van kwetsbare groepen gaan verstevigen door:  • Het creëren van een stevig sociaal netwerk door met oprechte aandacht en echt contact mensen te stimuleren samen te werken en te verbinden

  • De zelf (en samen) redzaamheid verbeteren door focus te leggen op educatie en mensen bewust maken van hun gedrag en impact, op zichzelf en de ander.

  • Activeren lokale economie en ondernemerschap door mensen binnen de veiligheid en geborgenheid van de eigen wijk weer werkfit te makenVerder zullen wij in alle activiteiten altijd rekening houden met:


- Tegengaan voedselverspilling
- Verduurzamen samenleving
- Stimuleren diversiteit maatschappij
 

Illustration
 
Deel dit: