Project

Geen voedselbank maar voedselbos in Moerwijk

A
Geplaatst op 4 juni 21, 19:20 uur

hoe mooi zou het zijn om zelf je voedsel weer te plukken in Moerwijk. Moerwijk is een wijk bij uitstek  om van het openbaar groen en de binnentuinen een groot voedselbos te maken. 

Dit geeft een meerwaarde aan de biodiversiteit, de leefbaarheid, de sociale cohesie, klimaat adaptie.

Vooral geeft dat voor de bewoners toegang tot gezond voedsel, kennis van waar het voedsel vandaan komt. Ontspanning en gezondheid gaan hier hand in hand.

Onderweg een appeltje voor de dorst plukken, en mandje bramen, en zakje hazelnoten. Zo maak je een wijk gezond en leefbaar. 

Het composteren van GVT  met wormen hotels (bakken) is hier een onderdeel van. Dan gaat het mes aan twee kanten snijden. Dat bespaart en hoop energie en is zo gezond voor de bodem en voor ons dus.

De zon heeft bijna geen filtering van onze ozonlaag en dat is goed te merken, hij is bijna onverbidelijk als hij schijnt. Voor deze klimaat adaptie hebben veel en veel meer bomen nodig, een groot bos. zodat met een gerust hart weer buiten kunnen zijn en wat schaduw en tegelijkertijd eten kunnen vinden 

Dit hele project is ook onderdeel van de talentenbank in moerwijk. Er komt een  opgeleiding tot composteermeester en ecolologische hovernier, om het openbaar groen en de binnentuinen hier in moerwijk zelf onder beheer te gaan nemen op een gezonde  ecologische duurzame manier.  zodat de bio diversiteit weer terug kan komen die zo nodig is op de wereld in een wijk waar zoveel diversiteit kwa inwoners zijn. en kunnen we letterlijk en figuurlijk zien hoe de natuur dit zo goed doet. Als wij mensen daar  dat toelaten en verzorgen

Toelichting

We starten bij het groenste buurthuis van den haag. Heeswijkplein 10. Daar wordt een wormen hotel geplaats om de kringloop, wat zo eigen is van de natuur, te starten. Achter het buurthuis komt de eerste eetbare strook. 

Vandaar uit gaat het verder naar het oude pannekoeken huis om deze strook geheel een voedsel bos van te maken. 

Dit alles in samenwerking met alle organisaties hier in moerwijk, niet alleen samen tegen de corana maar samen voor een betere leefbare gezonde sprankelende wijk

Gewenst resultaat Gezondheid, klimaat adaptie, voedsel,
Andere manier van openbaar groen onderhoud, sociale cohesie. Samen.
Biodiversiteit.
Illustration
 
Documenten